Печена сьомга с домати и салата с ориз
Лесно | Порции 2
| Видяна: 6379
Риба с домати и ориз на пара.
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга
- 4 чери домата, нарязани на резенчета
- 1 ч.л. босилек
- 100 г ориз басмати
- 50 г див ориз
- шепа шушулки дребен боб (тип джудже), нарязани на малки парчета
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190 градуса.
2. Измийте ориза няколко пъти и го сложете в дълбока тенджера с дръжка, с около 200 мл вода.
3. Оставете да заври бавно, после намалете веднага температурата, покрийте и го оставете да къкри за около 20 минути.
4. Когато е полуготов, добавете дребния боб в тенджерата и пак покрийте.
5. Междувременно, поръсете с босилека филетата и сложете доматените резенчета отгоре. Печете около 20 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ