Печена риба със заливка от сметана и яйца
Рибно филе с яйчена заливка и коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 800 г рибно филе от вид риба по избор - без кости
- сол и пипер
- сокът на 1/2 лимон
- 4 яйца
- 100 мл млечна незаквасена готварска сметана
- листата на връзка копър
- 100 г кашкавал или твърда моцарела
Начин на приготвяне:
1. Рибата разрежете на парчета - всяко с размер на около 4 хапки. Поръсете със сол и пипер, обтрийте, подредете на дъното на тавичка плътно и покапете с лимоновия сок. Оставете настрана.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната и разбъркайте до еднородност.
3. Наситнете листата на копъра и добавете 2/3 от тях в сместа заедно със сол и пипер. Размешайте и залейте рибата с яйчения сос.
4. Рендосайте отгоре половината кашкавал или моцарела и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
5. След изваждане докато ястието е още вряло, рендосайте отгоре останалия кашкавал или моцарела и поръсете заделените копърови листа. След няколко минути поднесете.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ