Регистрация

Песто със сирене и босилек

Песто със сирене и босилек
Лесно   |   Порции 3-10   |   Видяна: 5957

Смесете 2 супени лъжици песто с 1.5 чаша хумус и сервирайте със зеленчуци и арабски хляб.  

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 чаши пресен босилек
  • 1/2 чаша кедрови ядки
  • 1/2 чаша настъргано сирене пекорино романо
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 3 скилидки чесън
  • 2/3 чаша зехтин (или повече)

Начин на приготвяне:

1. Леко запечете боровите ядки във фурна на 180 градуса. Оставете да се охладят.

2. Нарежете босилека и го сложете на дъното на блендера. Добавете зехтин и блендирайте. С помощта на шпатула или китайска клечка постоянно изгребвайте останалото по страните на съда.

3. Добавете чесъна, още зехтин и повторете процеса.

4. След това е ред на ядките, с още зехтин.

5. Накрая идва сиренето и останалия зехтин. Блендирането се повтаря.

6. Аз харесвам пестото по-плътно, за което трябва по-малко зехтин, но ако предпочитате да се получи сос, добавяйте колкото мазнина е необходимо. Цветът трябва да е ярко зелен, но с времето ще стане по-тъмен заради кислорода.  

Ако го държете в запечатан буркан, може да изтрае месец.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта