Паста с пиле и каперси
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4802
Пържени пилешки гърди с гъби и бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 с.л. каперси
- 2 пилешки гърди
- половин чаша бяло вино
- 1 чаша нарязани гъби
- 1 чаша брашно
- малко сол и пипер
- олио
- половин чаша нарязан лук
- 1 чаша пилешки бульон
- паста или ориз
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте пилето в брашно и го изпържете в тиган. Сложете го в чиния.
2. Изпържете нарязания лук в тенджера, докато стане прозрачен и добавете каперсите, гъбите, бялото вино и пилешкия бульон. Оставете всичко да ври 10-15 минути.
3. Добавете сол и пипер на вкус и върнете пилето в тенджерата.
4. Нека всичко ври още 5 минути. Разбъркайте вътре готовата паста или сервирайте с бял ориз.
Най-важните съставки
брашно, бяло вино, гъби, каперси, лук, олио, ориз, паста, пилешки бульон, пилешки гърди, сол и пипер
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ