Пиле с домашно приготвена паста
Необходими продукти:
- 1 средно пиле, нарязано на порции
- 4 жълтъка
- 2 равни ч.л. мазнина от бекон
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 4 с.л. сметана
- универсално брашно
- 1 ч.ч. пълномаслено мляко + 3 с.л. брашно, за сгъстяване на бульона
Начин на приготвяне:
На пилето и бульона:
1. Сварете нарязаното на порции пиле в голяма тенджера, с около 1 ч.л. сол на литър вода. Извадете пилето, охладете го и го обезкостете и върнете месото в бульона.
На спагетите:
1. Смесете бакпулвера и солта с 1 ч брашно и разбъркайте.
2. Разбийте жълтъците. Добавете разтопената мазнина бекон и сметаната. Разбъркайте хубаво.
3. Добавете брашното с бакпулвера и солта в течността. Добавяйте брашно до получаването на гъсто тесто.
4. Разточете го на 2-3 пъти с машинката за тесто докато се получи слой с дебелината на клечка за зъби.
5. Нарежете широки спагети.
6. Добавете ги наведнъж в кипящия бульон. За прясната паста са необходими само около 4 мин. или по-малко, за да се свари.
7. Сложете млякото и 3 с.л. брашно в затварящ се съд и разклатете до получаването на хомогенна смес. Изсипете я при бульона и варете 1-2 мин. до сгъстяване. Добавете прясно смлян пипер на вкус и поднесете с препечен домашен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ