Регистрация

Пиле с домашно приготвена паста

Пиле с домашно приготвена паста
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2522
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно пиле, нарязано на порции
  • 4 жълтъка
  • 2 равни ч.л. мазнина от бекон
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. сметана
  • универсално брашно
  • 1 ч.ч. пълномаслено мляко + 3 с.л. брашно, за сгъстяване на бульона

Начин на приготвяне:

На пилето и бульона:

1. Сварете нарязаното на порции пиле в голяма тенджера, с около 1 ч.л. сол на литър вода. Извадете пилето, охладете го и го обезкостете и върнете месото в бульона.

На спагетите:

1. Смесете бакпулвера и солта с 1 ч брашно и разбъркайте.

2. Разбийте жълтъците. Добавете разтопената мазнина бекон и сметаната. Разбъркайте хубаво.

3. Добавете брашното с бакпулвера и солта в течността. Добавяйте брашно до получаването на гъсто тесто.

4. Разточете го на 2-3 пъти с машинката за тесто докато се получи слой с дебелината на клечка за зъби.

5. Нарежете широки спагети.

6. Добавете ги наведнъж в кипящия бульон. За прясната паста са необходими само около 4 мин. или по-малко, за да се свари.

7. Сложете млякото и 3 с.л. брашно в затварящ се съд и разклатете до получаването на хомогенна смес. Изсипете я при бульона и варете 1-2 мин. до сгъстяване. Добавете прясно смлян пипер на вкус и поднесете с препечен домашен хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта