Пържено пиле със сусам и ориз
Пилешка кайма с ориз, грах, моркови и царевица.
Необходими продукти:
- 2 чаши сварен ориз
- смес от зеленчуци (грах, моркови, царевица)
- 2 яйца
- 400 г пилешка кайма
- соев сос (най-добре е да използвате Кикоман, но може всякакъв)
- зехтин
- 1 скилидка чесън
- сусамово масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Предварителна подготовка:
1. Сварете 2 чаши ориз.
2. Мариновайте пилешката кайма в избрана от вас подправка и соев сос „Кикоман” (за не по-малко от 15 минути)
3. Изпържете яйцата (бъркани) и оставете настрана.
За пържения ориз:
1. Изпържете пилешката кайма със чесъна в зехтин.
2. Добавете зеленчуците и подправете със сол и черен пипер на вкус.
3. Добавете сварения ориз в зеленчуците и разбъркайте добре. Поръсете получената смес със няколко капки сусамово олио.
4. Добавете бърканите яйца и ястието е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ