Паста бианко с масло
Леко италианско ястие без месо.
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън, обелен и фино настърган
- 50 г масло
- 500 г талятели или фетучини
- 2 или 3 шепи прясно настърган пармезан
- морска сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В малък, плитък тиган, бавно запържете чесъна в маслото за няколко минути до преди да промени цвета си.
2. Кипнете голяма тенджера подсолена вода, прибавете пастата и сварете според указанията на опаковката. Когато се свари, я отцедете върху купа, за да запазите от водата, в която се е варила. С тази вода ще се приготви сосът за пастата.
3. В голяма купа за паста или салата сложете разтопеното с чесъна масло така, че да се покрие цялото дъно. Сложете сварената паста с около 5 или 6 с.л. от запазената вода и пармезан. Овкусете със сол и пипер. С клечки или две вилици разбъркайте пастата. Маслото, чесънът, водата и пармезанът ще образуват кремообразен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ