Бисквити червено кадифе с шоколадови късчета
Домашни бисквити с шоколадови късчета за специален повод или просто за удоволствие.
Необходими продукти:
- 2 1/2 ч брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 бучки масло; размекнато (1/2 ч)
- 1/2 ч гранулирана захар
- 3/4 ч кафява захар
- 2 големи яйца, разбити
- 1 1/2 с.л. екстракт или есенция от ванилия
- 1/2 ч неподсладено какао на прах
- 1 1/2 ч късове бял шоколад или 2 парчера бял шоколад, натрошени
- 1 ч нарязани ядки макадамиа (по желание)
- 1 1/2 с.л. червен оцветител за храна
- 1/2 ч.л. калиев битартарат
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, содата за хляб, калиевия битартарат и какаото на прах.
2. След това добавете солта към сухата смес.
3. С помощта на миксер, разбийте вътре яйцата, червената боя, кафявата захар, бялата захар, маслото и екстракта от ванилия.
4. След това добавете сухите продукти внимателно в миксера и ги разбъркайте докато се обединят.
5. Сипете белия шоколад и ядките макадамиа (по желание) и разпределете равномерно като бъркате с ръце, но не забравяйте да използвате ръкавици!
6. Извадете тестото и го сложете в найлонова торбичка, за да го навиете на пънче (после се реже по-лесно) или го сложете в купа, от която лесно да го извадите.
7. Оставете в хладилника за 1 час.
8. Постелете хартия за печене в тавичка за печене на бисквити и печете на 190ºС за 7 мин., в зависимост от размера.
9. Охладете и прехвърлете в херметически съд, за да не изсъхват, поставете резен ябълка или хляб.
Суровото тесто може да се замрази в добре затворени херметически съдове, за да имате пресни бисквити по-късно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ