Регистрация

Паниран толстолоб със сос синьо сирене

Паниран толстолоб със сос синьо сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2116

Котлети от толстолоб на тиган със сметанов сос с чесън и синьо сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг котлети от толстолоб (4-5 котлета)
  • 5 с.л. бяло брашно
  • 5 с.л. царевично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • около 300 мл растителна мазнина за готвене
  • 200 мл сметана
  • 8 скилидки чесън
  • 80 г синьо сирене
  • 3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Котлетите почистете добре и подсушете. Поръсете с щипка сол и целия пипер.

2. Смесете 4 с.л. бяло брашно с цялото царевично брашно и солта. Разбъркайте.

3. Сгорещете олио в тиган като си прецените количеството мазнина така, че да покрива с 1 пръст дъното на съда. Застелете тава с хартия за печене, чиния с домакинска хартия и започнете да овалвате котлетите в сместа от брашна много добре, като слагате брашно и във вътрешната част откъм крема.

4. Пържете в добре загрятата мазнина на умерен огън за по 5 минути от страна или до образуването на златиста коричка. Не бива да си позволявате тъмни нюанси. Готовите котлети вадете в съда с домакиснка хартия и подсушавайте от излишната мазнина.

5. Сгорещете фурната на 180 градуса. Щом изпържите и последния котлет, наредете всички в тавата, намалете фурната на 160 градуса, пуснете вентилатора и приберете вътре рибата з 10-13 минути.

6. През това време наситнете чесъна, сгорещете в касерола 3 с.л. олио и го запържете до златисто. Добавете 1 с.л. брашно и бъркайте. Щом леко промени цвета си, постепенно налейте сметаната и продължете да бъркате. Натрошете синьото сирене. Щом се разтопи напълно, махнете от котлона и разбъркайте с лимоновия сок.

7. Сервриайте рибата със соса встрани, резен лимон, зеленчуци и гарнитура по желание. Аз просто жарнах няколко гъби и чери доматчета на тигана от пърженето на рибата.

 

Ако искате да пържите в полезна мазнина - вижте кой е най-подходящият за вашите нужди вид!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта