Пържени шаранчета с лук
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2325
Пълнена панирана риба на тиган.
Необходими продукти:
- 3 пресни шаранчета (средно по 400-500 грама на риба)
- 50 грама брашно
- 3 глави лук
- 100 мл растителна мазнина
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Махнете люспите и перките на рибата, почистете стомаха от вътрешности и старателно измийте. Осолете с втриване навсякъде.
2. Нарежете лука на полумесеци и с тях напълнете вътрешността на рибите.
3. Овъргаляйте шараните в брашно, така че добре да полепне по външността им. Не е нужно да вкарвате от него и вътре.
4. Сгорещете мазнината и пържете до покафеняване всяка рибка и от двете страни.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ