Регистрация

Панирано лабне или панирано цедено мляко



Панирано лабне или панирано цедено мляко
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1170

Мезе от панирано кисело мляко на топчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пържено кисело мляко - така поднесена идеята за панирани топчета от кисело мляо звучи като непостижимо кулинарно удоволствие, но всъщност е лесно за направа постсоциалистическо мезе, известно на мнозина от родните заведения. Как да си го направите в домашни условия - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Първо си намерете лабне или цедено кисело мляко на топчета. Следва да си сипете брашно в една съдинка, галета в друга, а в трет да разбиете яйце. В тиган се сгорещява олио. Топчетата се овалват първо в брашно, после в яйце, след това в галета и по желание още веднъж яйце и галета. После се пържат до златисто и се вадят в чиния, застлана с домакиснка хартия.

На финала можете да поръсите с копър, чесън или да поднесете с разбъркано кисело мляко с чесън и копър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта