Регистрация

Панирано агнешко с коричка от кашкавал

Панирано агнешко с коричка от кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1286

Пържени агнешки хапки с галета и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешко месо без кост
  • 3 с.л. червено вино
  • сол и черен пипер
  • 2 яйца
  • галета
  • 80 г рендосан на ситно кашкавал
  • 40 г масло
  • 40 мл олио или зехтин за готвене
  • 1 лимон
  • зеленчуци за поднасяне
  • майонеза или друг со по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете агнешкото на плоски мръвки, обтрийте с вино, сол и пипер и ако имате време, оставете да се маринова в хладилника за поне час.

2. Смесете галетата с настъргания кашкавал, а яйцата разбийте.

3. В тиган сгорещете олиото с маслото, а встрани си пригответе тава, застлана с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 220 градуса.

4. Овалвайте мръвките първо в разбитите яйца, след това в галетата и пържете двустранно в сместа от мазнини. Вадете директно в тавичката.

5. След като сте готови с пърженето, запечете само за 5 минути на фурна.

6. Поднесете топло с любимия сос и пресни зеленчуци по избор. Сервирайте и резен лимон, с чиито сок може да се покапят мръвките. Ако ви хареса, опитайте и с друг вид месо.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта