Панирани картофени кюфтенца
Средно | Порции 4
| Видяна: 3260
Панирани картофени кюфтенца
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 1 глава лук, фино нарязан
- 5 – 6 зелени чилита, нарязани
- ½ ч.ч. листа кориандър, нарязан
- 4 ч.л. масала или 2 ч.л. червен чили пипер
- 1 ч.л. семена лук
- 1 ч.л. кимион на прах
- 1 ч.л. пресен настърган джинджифил (по желание)
- 1 с.л. лимонов сок (по желание)
- сол
За течното тесто:
- 1 ч.ч. бяло брашно
- 1 ч.л. морска сол
- 2 с.л. олио
- щипка сода за хляб
- вода
Начин на приготвяне:
1. Обелете и сварете картофите до омекване.
2. Пюрирайте ги и прибавете масалата или подправките, лука, кориандъра, чилитата, след това джинджифила и лимоновия сок, ако ще използвате.
3. Оформете малки кюфтенца.
4. Смесете бялото брашно със солта, содата за хляб, олиото и водата на гъсто течно тесто.
5. Сгорещете олио тигана.
6. Потопете кюфтенацата в панировката и пържете поне 5 мин. от всички страни до златисто-кафяво.
Най-важните съставки
брашно, вода, гарам масала, джинджифил, картофи, кимион, кориандър, лимонов сок, лук, морска сол, олио, сода за хляб, сол, чили
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ