Панирани банички с кашкавал и домати
Кашкавалени банички със зеленчуци, изпечени на тиган с коричка от яйце.
Необходими продукти:
- 1 голям лаваш или 1-2 дебели кори за баница
- 250 г кашкавал
- 1-2 домата
- чубрица или шарена сол по желание
- 2 яйца
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Кашкавала нарежете на плочки, които да не са много тънки - около 1 см. дебелина. Домата нарежете на полумесеци.
2. Вземете кора за баница или лаваш и разгърнете. Преценете широчината на лентичките, така че да може да се увие плочката кашкавал и да останат разстояния встрани, за да не се разтече прекомерно при разтапянето. След това нарежете на лентички кората или лаваша.
3. Във всяка лентичка поставете по плочка кашкавал, поръсвайте с подправка, слагайте отгоре резен домат и завивайте на руло. Ако рулото е прекалено дебело, прекъсвайте лентичката по средата и завивайте по още едно парче кашкавал с подправка и домат.
4. Яйцето разбийте в купа. Сгорещете на умерен огън малко олио в тиган - идеята е не да се пържат баничките, но и все пак да не се пресушат. Мазнината не бива да покрива плътно дъното на тигана.
5. Овалвайте много хубаво всяко рулце в разбито яйце и слагайте да се пече в тигана. Щом леко покафенее от долната страна и кашкавалът омекне - обръщайте и гответе и от другата страна за няколко минути. Ако тестото прегаря бързо, намалете огъня.
6. Готовите банички можете да поднесете със зеленчуци или любимия си сос - майонезен, млечно-чеснов, кетчуп, барбекю, горчица и др. Хапвайте докато са топли - тогава са най-вкусни.
Източник: YouTube/Кулинарка
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ