Регистрация

Панирана риба с масло, чесън и лимон

Панирана риба с масло, чесън и лимон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 795

Пържена риба в маслен сос с лук, чесън и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета риба - по около 300 г всяко
  • сол и пипер
  • 80 г брашно
  • 40 мл олио
  • 4 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • сокът на 1/2 лимон
  • 40 г масло
  • 30 мл вода
  • връзка свеж магданоз

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте на ситно ренде лука и чесъна или ги смелете на каша в чопъра.

2. Филетата риба обтрийте щателно със сол и пипер. След това оваляйте хубаво в брашното и оттръскайте. Оставете настрана.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете в него лука с чесъна и бъркайте докато съвсем леко започнат да покафеняват. После добавете рибата. Ако има кожа, първо сложете с кожата надолу. Гответе 3-4 минути и обърнете. Гответе още толкова и от другата стана.

4. Намалете огъня леко. Сипете водата и добавете маслото. Покапете горната част на рибата с лимонов сок. Щом сосът кипне, обърнете рибата и пак покапете с лимонов сок. Гответе в маслената смес докато прецените, че рибата е готова (около 5-6 минути). Може да обърнете още веднъж при необходимост.

5. Поръсете съдържанието на тигана с нарязани листа пресен магданоз. Махнете от котлона.

6. Сервирайте рибата, като залеете със соса от тигана. Поденсете с пресни зеленчуци и гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/GreyPot

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта