Пандишпанов кейк на тиган
Плодов кейк с аромат на ванилия.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 50 г фина захар
- 50 г брашно, пресято
- 15 г масло, разтопено
- 1 ч.л. ванилова есенция (по желание)
- плодове за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем.
2. Прибавете брашното и смесете до хомогенност.
3. Добавете разтопеното масло и ванилията.
4. Смесете хубаво.
5. Постелете тиган с хартия за печене.
6. Сложете формичка за торта в средата (или сладкарски ринг с 15 см диаметър).
7. Изсипете сместа във формичката.
8. Покрийте съда с капак.
9. Печете на слаб огън за около 20 мин.
10. Оставете кейкът да престои в тигана за 15 мин. след като изключите огъня.
11. Извадете го от формичката и украсете по желание.
12. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ