Кейк с еспресо
Десерт с аромат на кафе.
Необходими продукти:
- 3 яйца (белтъците отделно от жълтъците)
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/3 ч.ч. олио
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/3 ч.ч. кафе еспресо
- 4 с.л. сухо мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците на пухкав и твърд сняг.
2. В друга купа разбийте жълтъците докато цветът им стане по-светъл. Бавно прибавете 1/4 ч захар.
3. Смесете горещото еспресо с останалата захар и сухото мляко; бавно налейте при жълтъците. Бъркайте непрекъснато.
4. Прибавете олиото, брашното и бакпулвера в сместа с жълтъците.
5. Внимателно прибавете белтъците към сместа, така че да се обединят.
6. Изсипете в незалепващ съд и печете на 180°С за 20 мин. или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излиза чиста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ