Регистрация

Пандишпанени топки с шоколад и ром

Пандишпанени топки с шоколад и ром
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3910

С малко пандишпан, шоколад и бадеми лесно ще направите кулинарни чудеса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г. останал пандишпан
  • 50 г. ром
  • 70 г разтопен шоколад
  • 50 г нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

1. Сложете парчета млечен/черен/бял шоколад в купа и я поставете в средно голяма тенджера, пълна с вода. Оставете водата върху слаб/среден котлон докато заври и шоколадът се разтопи. След това оставете да изстине и да си почине на стайна температура, докато работите с пандишпана.

2. Сега се пригответе за мръсната работа. Надробете с ръце и разбъркайте пандишпана.

3. Прибавете шоколада и рома (на вкус).

4. Оформете топчета.

5. Сега изсипете бадемите в тиган на средна температура за няколко минути, докато покафенеят леко. Изсипете ги върху голяма тава за печене и с помощта на лъжица ги натрошете.

6. Търкулнете топчетата докато се покрият равномерно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта