Регистрация

Лесен пандишпанов кекс

Лесен пандишпанов кекс
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 8592

Направете си вкусен десерт само с 4 съставки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 110 г пресято брашно
  • 4 яйца
  • 100 г захар
  • 3 с.л. разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаването на пяна. Добавете постепенно захарта докато се смеси добре с яйцата. Продължете да разбивате докато се получи пухкава и светла на цвят смес. Продължете да бъркате на по-ниска степен докато сместа стане гладка.

2. Разделете брашното на 3 части и го пресейте над яйчената смес като внимателно разбърквате с шпатула след прибавянето на всяка част. Дори и да се виждат няколко неразбъркани нишки брашно, не е проблем. Само НЕ прекалявайте с бъркането!

3. Прибавете маслото към тестото на тънка струйка и го размесете с останалите съставки като бъркате само в едната посока.

4. Излейте тестото в намазнена тавичка и го запечете в предварително загрята на 180 С фурна за около 30-35 минути.

5. След като кексът е готов, оставете го да се поохлади. Покрийте го с глазура по ваш вкус или просто го наръсете с пудра захар и готово!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта