Лесен пандишпанов кекс
Направете си вкусен десерт само с 4 съставки.
Необходими продукти:
- 110 г пресято брашно
- 4 яйца
- 100 г захар
- 3 с.л. разтопено масло
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаването на пяна. Добавете постепенно захарта докато се смеси добре с яйцата. Продължете да разбивате докато се получи пухкава и светла на цвят смес. Продължете да бъркате на по-ниска степен докато сместа стане гладка.
2. Разделете брашното на 3 части и го пресейте над яйчената смес като внимателно разбърквате с шпатула след прибавянето на всяка част. Дори и да се виждат няколко неразбъркани нишки брашно, не е проблем. Само НЕ прекалявайте с бъркането!
3. Прибавете маслото към тестото на тънка струйка и го размесете с останалите съставки като бъркате само в едната посока.
4. Излейте тестото в намазнена тавичка и го запечете в предварително загрята на 180 С фурна за около 30-35 минути.
5. След като кексът е готов, оставете го да се поохлади. Покрийте го с глазура по ваш вкус или просто го наръсете с пудра захар и готово!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ