Регистрация

Палачинкова пита с плодово пюре

Палачинкова пита с плодово пюре
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1302

Палачинкова торта с праскови и плодов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10-12 палачинки
  • 5 праскови
  • 120 г захар
  • 2 с.л. галета
  • 2 с.л. картофено брашно или нишесте (може да замените с царевично)
  • 1 с.л. олио
  • канела или ванилия по желание
  • мед, мармалад или плодов сироп за заливка

Начин на приготвяне:

1. Измийте прасковите, пуснете ги за няколко секунди във вряща вода, след което обелете и махнете костилката. Ако смятате, че можете да ги обелите и без шокирането във вряла вода - направете го директно.

2. Пюрирайте плодовете с пасатор или ги минете през месомелачка. Добавете в пюрето разтвореното в малко вода картофени нишесте. Кипнете и оставете да се охлади.

3. Дъното на кръгла тава или формичка за торти намаслете с олио и посипете с галета.

4. Сложете една палачинка, намажете с пюрето, поръсете със захар, захлупете с втора палачинка. Действайте така докато завършите с палачинка. Нея поръсете със захар и малко канела или ванилова захар по желание.

5. Запечете на 180 градуса за 10-15 минути.

6. След това полейте с топинга, мед или мармалад и украсете с пресни резени праскова.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта