Мързелива палачинка с малини и рикота
Палачинкова кошница с плънка от плодове, сметана и рикота.
Бон Апети
Излъчен на 04.06.2018
Печена палачинка на фурна готвят Лора и Стоян, като показват как можете да направите палачинков сладкиш или закуска за цялото семейство, без да въртите тигана. Сместа просто се изсипва в съда и се пъхва във фурната, като се обогатява с плодове и рикота, за да се превърне в красив и вкусен бърз домашен сладкиш.
Първо си правим сместа като разбиваме яйца с мляко и захар, добавяме щипка сол, ванилия, разтопено масло, брашно, рикота и лимонови корички. Разбъркваме добре. В тиган или тавичка разтапяме масло на фурна, после изливаме сместа в сгорещения съд и отгоре редим малини. Можете да опитате и с други плодове като ягоди, къпини, боровинки. Пъхваме във фурната и печем за 20 минути.
А през това време можете да разбиете течна животинска сметана с пудра захар и още рикота. След като извадите палачинището от фурната просто разпределяте крема и по желание добавяте още плодове, ядки или покапвате с мед. Идеален сладкиш.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ