Палачинкова торта с млечен крем
Многопластова торта с карамелел и ванилия.
Бон Апети
Излъчен на 05.01.2017
Ето рецепта за палачинкова торта със седем палачинки и млечен крем с аромат на карамел и ванилия. Първо трябва да приготвите блини. Те са дебели руски палачинки, които се правят малко по-пипкаво. Млякото се загрява с маслото и след това в част от него се разтваря жива мая с брашно. Докато маята шупва, се разбиват белтъци и жълтъци по отделно, както и сметана на пяна. Накрая всичко се обединява постепенно заедно и палачинките се запържват в олио.
Кремът пък правим от мляко, яйца и дулсе де лече. Последното представлява карамелизирано кондензирано мляко, което се продава готово в хранителната верига, но можете да си го направите и като варите консервата. Така имаме кафеникав карамелен крем с мляко, яйца, масло и ванилова захар, който размазваме между отделните палачинки.
Накрая правим семпла, но ефектна украса с вилица и оставяме тортата за 4 часа в хладилник да се стегне хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ