Палачинкова торта с ябълки и сладолед
Маслен френски сладкиш с мед и плодове.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2016
Страхотен десерт, подобен на клафути си приготвяме, спазвайки стара френска рецепта. Първо ябълките се карамелизират в компанията на мед и масло, ароматизират се на канела и след това чакат своята палачинкова заливка с дъх на ванилия. Така приготвения сладкиш се пече на фурна, а след това от печката вадим ябълкова торта с красива визия, която обаче е твърде мека, за да се поднесе на идеални парчета. За сметка на това пък тя представлява пухкава кремообразна сърцевина с капаче от карамелени ябълки. Остава да я поръсим с пудра захар и по желания да я поднесем с топка сладолед. Ако мислите да пощадите гърлото си, то прегърнете решението да сервирте десерта с цедено кисело мляко. Всякък е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ