Регистрация

Палачинкова торта с ябълки и сладолед



Палачинкова торта с ябълки и сладолед
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1803

Маслен френски сладкиш с мед и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.03.2016

Страхотен десерт, подобен на клафути си приготвяме, спазвайки стара френска рецепта. Първо ябълките се карамелизират в компанията на мед и масло, ароматизират се на канела и след това чакат своята палачинкова заливка с дъх на ванилия. Така приготвения сладкиш се пече на фурна, а след това от печката вадим ябълкова торта с красива визия, която обаче е твърде мека, за да се поднесе на идеални парчета. За сметка на това пък тя представлява пухкава кремообразна сърцевина с капаче от карамелени ябълки. Остава да я поръсим с пудра захар и по желания да я поднесем с топка сладолед. Ако мислите да пощадите гърлото си, то прегърнете решението да сервирте десерта с цедено кисело мляко. Всякък е вкусно!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта