Палачинки с маслена плънка и хайвер
Студен тестен ордьовър или парти хапки с палачинкова основа и изискана нотка.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 4 жълтъка
- 4 белтъка
- 3 с.л. разтопено масло
- 1 с.л. захар
- 2 ч.ч. мляко
- сол на вкус
За плънката:
- 200 грама масло
- около 100-150 грама червен хайвер
Допълнителни:
- 20 мл растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците с разтопеното масло, млякото и захарта и след това при непрестанно разбъркване добавете брашното, като внимавате да не се образуват бучки.
2. Разбийте белтъците с малко сол, без да ги правите на пяна и добавете в тестото. Смесете хубаво всичко заедно.
3. Изпечете палачинките двустранно върху сгорещен и намазнен тиган.
4. Разтопете маслото и щедро намажете всяка палачинка от вътрешната страна, след което сложете хайвер и завийте стегнато.
5. Разрежете палачинките на 3-4 места напречно всяка под ъгъл и поставете в плато за ордьоври така, че да се вижда сърцевината от хайвер.
6. Приберете в хладилник докато се стегне маслената сърцевина и поднесете студени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ