Пай от сирена с обвивка от тиквички
Гриловани тиквички със сирене и сушени домати.
Бон Апети
Излъчен на 13.06.2018
Студено предястие от печени тиквички, който служат за обвивка на плънка от крем сирене, сметана, пармезан, сушени домати, маслини и подправки правят Лора и Стоян, за да покажат един много красив солен пай, с който можете да посрещнете гости. Веднъж приготвен, може да чака няколко дни в хладилника.
Тиквичките се нарязват на шайби и се изсипват в купа. В малък съд се смесват намачкан чесън, сол и зехтин и с тази марината се заливат тиквичките. Пекат се на наребрен тиган, плоча или грил. След това купа или басан се покрива със стреч фолио, така че да стърчи и навън. По дъното и стените се редят печени тиквички, като се застъпват леко. Следва да се направи плънката, като се разбъркат заедно наситнени сушени домати, маслини и босилек с крем сирене и заквасена сметана. Овкусява се със сол, пипер, чили на прах и лимонова кора.
Плънката се изсипва при тиквичите и се заравнява. Отгоре се редят още тиквички и се загръща стърчащото фолио. Паят се прибира в хладилник за поне 4 часа. След това се поставя дъска на отвора на купата и с помощта на фолиото, предястието се вади върху нея внимателно. Изглежда невероятно елегантно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ