Солена торта от стар хляб с моцарела
Пица от стар хляб с доматен сос, моцарела и босилек.
Бон Апети
Излъчен на 09.05.2017
Рецепта за солен хлебен пудинг, лесна солена торта или пица маргарита с основа от стар хляб - това е все крайният резултат от направата на тази вкусна гигантска закуска принцеса, която можете да сервирате на всяко от основните ястия, като зарадвате семейство или приятели с апетитна и засищаща храна, която ви е отнела около 20-тина минути за направата си и още толкова за изпичане. Освен това имате идея как да се използва останалия стар хляб за направата на едно наистина качествено ястие. Ето как:
Филийките се намазват със зехтин и се подреждат по дъното и стените на тава за торти, застлана с пергаментова хартия. Следва да се приготви соса от консерва смлени белени домати, подправени със сол, захар, риган, чесън на прах и черен пипер. Намазваме с този сос филийките по дъното и отгоре поръсваме с рендосана моцарела. После пак редим филийки, последвани от още доматен сос и още моцарела. И така докато завършим редовете с моцарела. Нея поръсваме с още риган и запичаме за 15-20 минути на фурна.
След изваждане поръсваме тортата с наситнен босилек и покапваме със студено пресован зехтин. Готови сме да сервираме. Освен вкусно, ястието е и много красиво, защото апетитните препечени филийки образуват страхотен борд. Истинска идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ