Ордьовър с рулца от раци, яйца и гъби
Редено плато по руски с морски дарове, картофи, майонеза, гъби, яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 опаковка рулца от раци
- 4 варени яйца
- 1 консерва или буркан гъби с 250 грама гъби без течността
- 2 варени картофа
- 1 глава лук
- 100 грама кашкавал
- 1 опаковка майонеза
- сол на вкус
- 20 мл мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Ордьовъра се прави на пластове. Затова вземете голяма купа и на първи ред рендосайте сварените картофи.
2. Осолете и намажете картофите с майонеза.
3. Нарежете рачешките рулца на кръгчета или полумесеци и ги посипете върху майонезата. Върху тях сложете още малко от белия яйчен сос.
4. Отгоре рендосайте сварените яйца. Ако ще ви е по-лесно - рендосайте само белтъците, а жълтъците натрошете с пръсти. Сложете върху тях още малко майонеза.
5. Отцедете гъбите от течността, ако са цели ги нарежете. Лука нарежете на ситно, запържете в олиото до покафеняване и прибавете при него гъбите да се жарнат за няколко минути. Така получената запръжка изсипете върху ордьовъра.
6. Намажете с останалата майонеза, а най-отгоре рендосайте кашкавала, за да образува нежна обвивка на вкусното блюдо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ