Рулца от раци с яйца и маслини
Предястие с рулца от раци в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 150 г рулца от раци
- 2 яйца
- 100 г кашкавал
- 100 г маслини без костилки
- 2 с.л. майонеза
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. каперси по желание
Начин на приготвяне:
1. Пуснете яйцата да се варят в кипяща вода за 10 минути.
2. През това време нарежете на кръгчета рулцата от раци, наситнете каперсите, нзарежете на шайби масините и рендосайте кашкавала.
3. Смесете всички продукти в купа. Сварените яйца охладете като залеете със студена вода и при нужда я смените още веднъж.
4. Щом изстинат, ги обелете и нарежете на кубчета в купата.
5. Залейте с майонезата, опитайте на вкус и по желание добавете подправки.
* С тази рецепта може да се импровизира. Тръпи добавки от пресни стебла целина, копър, малко лимонов сок, ядки и синьо сирене. Можете да я направите изцяло по вкуса си с доза въображение.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ