Пържена салата с гъби и кисели краставички
Предястие с пържени гъби в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 250 г пресни печурки
- 2 глави лук (най-добре шалот)
- 2 яйца
- 6 кисели краставички
- 2 с.л. майонеза
- 1-2 скилидки чесън
- сол на вкус (ако е необходимо)
- 2 с.л. растителна мазнина
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата.
2. Лука наситнете, чесъна намачкайте с малко сол, а гъбите почистете и нарежете на полумесеци.
3. Сгорещете растителната мазнина, запържете в нея лука докато започне да става прозрачен, след това добавете гъбите. Гответе докато течността се изпари.
4. Добавете чесъна, разбъркайте и прехвърлете съдържанието на тигана в купа.
5. Добавете нарязаните на кубчета сварени яйца и кселите краставички. Разбъркайте всичко това с майонезата и сол на вкус.
6. Поднесете като украсите с наситнен пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ