Омлет с крема сирене и домати
Закуска от бъркани яйца с крема сирене, зеленчуци и магданоз.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- сол и пипер
- 20 мл мляко
- 20 г масло
- листа магданоз (около 1 с.л. в наситнен вариант)
- 50 г крем сирене или крема сирене за мазане
- 50 г домат или чери домати
Начин на приготвяне:
1. Оставете крем сиренето или крема сиренето да се отпусне в топла стая.
2. Доматите нарежете на малки кубчета и отцедете излишната влага и вода от тях. Нека остане само по-твърдата част, за да не разводнява ястието.
3. Чукнете яйцата в купа и поръсете със сол и пипер. Сипете млякото и разбъркайте хубаво.
4. Сгорещете на умерен огън тиган с незалепващо покритие с диаметър 24-26 см. Разтопете маслото и изсипете магданозените листа. Гответе и бъркайте 30 секунди.
5. Изсипете яйцата и след 40 секунди започнете да изстъргвате запечените части от дъното към центъра на тигана като оставяте течните части от омлета да се стекат върху оголеното дъно на тигана и да се запекат. Работете така докато се получи пухава набръчкана палачинка, която да е достатъчно стегната, че да запази текстурата си.
6. Намажете едната половина на палачинката с крем сирене или крема сирене и отгоре поръсете доматчетата. Захлупете с другата част.
7. Дръжте още 1 минута в тигана и обърнете в чиния. По желание поднесете със зеленчуци и препечен хляб. Можете да поръсите с още листа магданоз за красота.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ