Бърз омлет на пластове по японски
Японски омлет със зеленчуци и много малко мазнина.
Японците са дълголетници с младежка визия и завидно сложена фигура, но в основата на тези качества стоят ценностите на типичната им кухня, която залага на прости продукти и краткотрайна термична обработка. Дори елементарният японски омлет се приготвя с по-малко мазнина и се съобразява с разделното хранене. В него не присъстват меса и сирена, ами само зеленчуци. Така фибри и протеин влизат в хармония в чинията. А как се приготвя - показват в канала Всегда Вкусно.
За една порция са необходими 3 яйца, малко парче морков, парче лук, стръкче пресен лук, сол, пипер и лъжичка прясно мляко. Нищо повече. Яйцата се разбиват в купичка и се прецеждат, за да се гарантира нежната текстура на ястието. Овкусяват се със сол и пипер и се прибавят зеленчуците. А после следва интересната техника на печене на азиатския омлет. Гледайте във видеото по-горе как точно се прави, а списък с точните продукти и стъпки на направа, можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ