Огретен с брюкселско зеле
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4653
Вкусен огретен с горгонзола и орехи.
Необходими продукти:
- около 20 бр. брюкселско зеле, измито и почистено
- парче сирене горгонзола (на вкус)
- 1 ч.ч. нарязани орехи
- 1/2 ч.ч. фина галета
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Кипнете в подсолена вода или задушете брюкселското зеле до омекване.
Намаслете тиган със слой зехтин и поръсете с галета.
Отцедете свареното брюкселско зеле и го сложете в съда.
В купа смесете галетата със зехтина, солта, пипера и нарязаните орехи.
Нарежете сиренето на малки кубчета и ги подредете върху брюкселското зеле. Отгоре поръсете със сместа с галетата.
Сложете в сгорещена фурна и изпечете огретена.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ