Огретен от карфиол
Печен карфиол с паста и сметана.
Необходими продукти:
- 150 г макарони пене
- 1 голям карфиол
- 200 г сметана
- 3-4 стръкчета прясна мащерка
- шепа сирене по избор
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 градуса.
2. Разделете карфиола на малки розички и измийте.
3. Сварете 2 литра вода (трябва ви повече вода, защото варите паста и карфиол заедно).
4. В голям тиган бавно загрейте сметаната, добавете мащерка, сол и пипер.
5. Сварете макароните и в последната минута и половина добавете карфиола.
6. Когато розичките изплуват ги извадете и ги изсипете в тигана, като ги объркате хубаво със сметановия сос.
7. Отцедете готовата паста и изсипете в тава за печене. Върху макароните излейте соса с карфиола и наредете сирене по вкус. Печете за 20-25 минути, докато карфиолът стане златист.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ