Регистрация

Овесен кейк с малини и цитруси



Овесен кейк с малини и цитруси
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1468

Малинов сладкиш с масло, овесени ядки и цитрусови плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.06.2017

Сладкиш с аромат на цитрусови плодове, яйчен крем от малини и блат от овесения ядки с масло готвят Лора и Стоян като се стремят да създадат летен десерт с плодов аромат и хрупкава основа, подходящ за следобедна закуска или за компания на чаша кафе или чай. Приготвянето започва от направата на блата, за който се смесват овесени ядки със захар и разтопено масло. Тази основа може да се използва и за направата на чийзкейк, но тук е начало на по-специален десерт. Сместа се изсипва в правоъгълна формичка и влиза във фурната за да се запече. Следва охлаждане.

През това време малините се кипват в компанията на портокалов сок, а яйца и жълтъци се разбиват със захар, лимонова кора и лимонов сок. Към малиновата смес се добавя масло, а после двете смеси се обединяват и къкрят на котлона до сгъстяване. С този сироп се залива охладения блат и сладкишът е сглобен. Остава само да се запече за 20 минути на фурна. Можете да го сервирате с листенца прясна мента или топка сладолед. Но дори и без украси, пак е изискан и вкусен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта