Панакота с малини
Панакота с малини върху сос от шоколад с лешници.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. неовкусен желатин на прах
- 3 ч.ч. сметана
- 1/3 ч.ч. мед
- 1 ч.л. захар
- щипка сол
- горски плодове по избор (например малини, както е в случая)
- 1/4 ч.л. чист екстракт от ванилия (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете млякото и желатина. Оставете да престои 3-5 мин., докато желатинът се разтвори.
2. Сложете тази смес в тенджерка и бъркайте на умерен огън. Внимавайте да не заври.
3. Добавете сметаната, меда, захарта, солта и ванилията и изчакайте да се разтворят напълно.
4. Налейте в купички/формички или в чаши за вино. Оставете да се охлади в хладилника за поне 6 часа.
5. В чиния за серивране сипете малко шоколадов сос и обърнете формичката с панакотата отгоре. Украсете с пресни горски плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ