Народна кавърма с наденица
Пържена наденица с лук и гъби.
Необходими продукти:
- 250 г пресни гъби (манатарки или печурки)
- 1 скилидка чесън
- 30 г масло
- 4 с.л. олио
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 1-2 наденици (сурови)
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
- босилек за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите, нарежете ги на кубчета и задушете за 2-3 минути в маслото. Добавете наситнения чесън, разбъркайте и пресипете в отделен съд.
2. Нарежете лука на полумесеци и запържете за 2 минути в същия тиган, където предварително сте сгорещили олиото. Добавете нарязаните на правоъгълници чушки и гответе още няколко минути.
3. Нарежете наденицата на колелца и добавете в ястието. Овкусете със сол и червен пипер и гответе докато се запържи.
4. Върнете гъбите в тигана при останалите продукти, разбъркайте и довършете ястието за няколко минути на умерен огън.
5. Прехвърлете в съд за сервиране и по жеание украсете с листенце босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ