Регистрация

Пъстърва хрупкава на тиган

Пъстърва хрупкава на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 21100

Панирана пържена пъстърва с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета-пеперуди от пъстърва с кожата
  • 50 гр масло  
  • 30 мл олио 
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 1 чаена лъжица сух босилек
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 200 грама царевично брашно
  • магданоз за наръсване

Начин на приготвяне:

Почистваме внимателно рибните филета. Овкусяваме ги с подправките (босилек, черен пипер и сол) и наситнения чесън. Напръскваме ги със сока от лимона. Слагаме ги в съд с капак и пъхаме в хладилника за около 30-40 минути.

В дълбок тиган загряваме маслото и олиото заедно. Овалваме рибата в царевичното брашно и пържим от двете страни до хрупкава коричка - златист загар (отнема по около 5 минути на страна).

Сервираме с резен лимон и наръсваме с магданоз.

Добър апетит!

пържена пъстърва с панировка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта