Печена пъстърва с розмарин и мента
Пъстърва на фурна с плънка от пресни билки.
Необходими продукти:
- 2 пъстърви
- 2 клонки розмарин
- 4 клонки мента
- 12 клонки магданоз
- сол
- бял пипер (може и черен, но слагайте по-малко от него, защото е по-остър и пикантен)
- 4 с.л. зехтин + 2 ч.л. зехтин
За поднасяне:
- лимон
- кълнове или бейби листни зеленчуци
Начин на приготвяне:
1. Пъстървите почистете много добре вътрешно и външно. Оставете главата и перките, за да е по-красива рибата при сервиране. Не махайте и кожата, за да задържи мазнините на рибата в месото и за красота.
2. Застелете голяма тава с хартия за печене.
3. Обтрийте рибите вътрешно и външно с достойно количество сол и по-малко пипер. Положете върху хартията без да се застъпват. Посолете още от горната страна.
4. Разделете си на два букета билките като всеки букет трябва да съдържа по 1 клонка розмарин, по 6 стръка магданоз и по 2 клонки мента. Оставете клонките цели. Сипете по 1 ч.л. зехтин върху билките и вкарайте букетите в коремите на рибите.
5. Полейте всяка риба от горната страна с по 2 с.л. зехтин.
6. Вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути задължително БЕЗ вентилатор.
7. След изваждане гарнирайте с резени лимон, кълнове и/или зеленчуци и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ