Морковено суфле с масло
Апетитен десерт с моркови.
Необходимо продукти:
- 80 г универсално брашно
- 80 г бяла захар
- 2 яйца
- 30 г масло, разтопено
- 1 голям морков, обелен и настърган
За гарниране:
- 2 моркова
- 1 ч. л. масло
- 1 с. л. бяла захар
- малко пресен магданоз
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете с малко мазнина 6 купички за суфле.
2. Разбийте белтъците на твърд сняг.
3. В голяма купа разбийте жълтъците със захарта до получаването на пухкава светла смес. Прибавете към жълтъците половината от разбитите белтъци и внимателно разбъркайте.
4. Пресейте брашното върху сместа. Разбъркайте. Прибавете половината от разтопеното масло и останалата част от белтъците. Разбъркате леко (не прекалявайте). Прибавете настъргания морков. Разпределете крема в предварително подготвените купички и изпечете за 20-25 минути.
5. Междувременно сложете маслото, захарта и морковите в 400 мл. вода, кипнете и оставете на средно силен котлон да поври докато морковите омекнат. Подсушете морковите и ги оставете да изстинат. Измийте и подсушете листата магданоз.
6. Гарнирайте всяко суфле с половин морков и няколко листа магданоз и наръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ