Шоколадово суфле с много масло
Шоколадови кексчета с течна сърцевина.
Пак сме в кухнята с вкусната влогърка Диана Митова - Попова - Диди. Тя ни показва чудесна рецепта на Гордан Рамзи за шоколадови суфлета с масло и жълтъци, която се приготвя лесно, а на финала имаме професионален десерт с шоколадова коричка и течна сърцевина от маслен шоколад.
Започваме с разтапяне на черен (задължително черен) шоколад на водна баня, към който добавяме равно на неговото количество масло. Докато сместа загрява, намазваме купички за суфле или кексчета с масло и ги прибираме в хладилника да стегнат. Следва да разбием яйцата със захарта, а докато чакаме маслото и шоколада да се охладят леко след разтапянето си, вадим купичките и вместо да ги набрашняваме, ги поръсваме с какао на прах. После си включваме фурната да загрява на 200 градуса, а през това време довършваме яйчената смес, като прибавяме към нея и шоколадовата част, а после и пресятото брашно. Важно е да не изсипваме и двете наведнъж, а да слагаме по малко и да разбиваме. Накрая пълним купичките на 2/3 и печем за ТОЧНО 12 МИНУТИ.
Следва да извадим апетитния шоколадов сладкиш и да изчакаме няколко минути да се охлади. После обръщаме в чиния и декорираме по желание с пудра захар, какао, плодове, сметана, листенца мента. Толкова е лесно, а така вкусно радва при хапване, че нямате причина да не го опитате поне един път.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ