Регистрация

Обикновено суфле с ванилия

Обикновено суфле с ванилия
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1416

Млечен крем с бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 150 мл + 3 с.л. мляко
  • 40 г масло + още за намасляване на съдинките
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. захар
  • 2 пакета ванилова захар
  • щипка сол
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Изсипете млякото в тенджерка и сложете да се подгрява. Важно е да не кипва. Щом се загрее добре, добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.

2. Разтворете брашното в 3 с.л. мляко и налейте през цедка сместа при врялото мляко с масло. Махнете от огъня и оставете да се охлади, като разбърквате периодично.

3. Разделете в два отделни съда белтъците и жълтъците на яйцата.

4. Жълтъците разбийте със захарта и ваниловата захар, а белтъците разбийте на сняг с щипка сол.

5. Първо изсипете жълтъците в млечната смес, като тя не трябва да е повече от 40 градуса. Разбъркайте хубаво, после добавете и белтъчната пяна и разбъркайте много внимателно, за да не спихне.

6. Намажете с масло и поръсете с пудра захар формички за брюле. Разпределете сместа в тях, като ги напълните на 2/3.

7. Печете в предварително агрята фурна на 180 градуса за 30-тина минути.

8. Охладете брюлетата и ги извадете от формичките. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта