Обикновено суфле с ванилия
Млечен крем с бити белтъци.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 150 мл + 3 с.л. мляко
- 40 г масло + още за намасляване на съдинките
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. захар
- 2 пакета ванилова захар
- щипка сол
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Изсипете млякото в тенджерка и сложете да се подгрява. Важно е да не кипва. Щом се загрее добре, добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.
2. Разтворете брашното в 3 с.л. мляко и налейте през цедка сместа при врялото мляко с масло. Махнете от огъня и оставете да се охлади, като разбърквате периодично.
3. Разделете в два отделни съда белтъците и жълтъците на яйцата.
4. Жълтъците разбийте със захарта и ваниловата захар, а белтъците разбийте на сняг с щипка сол.
5. Първо изсипете жълтъците в млечната смес, като тя не трябва да е повече от 40 градуса. Разбъркайте хубаво, после добавете и белтъчната пяна и разбъркайте много внимателно, за да не спихне.
6. Намажете с масло и поръсете с пудра захар формички за брюле. Разпределете сместа в тях, като ги напълните на 2/3.
7. Печете в предварително агрята фурна на 180 градуса за 30-тина минути.
8. Охладете брюлетата и ги извадете от формичките. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ