Суфле от сладки картофи с праскови
Суфле с плодове и батати.
Необходими продукти:
- 3 сладки картофа
- 4 яйца
- 120 г захар
- щипка сол
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 180 г консерва праскови или 2 пресни праскови
- масло за намазняване на формичките
Начин на приготвяне:
1. Сварете сладките картофи, обелете ги и ги пюрирайте до гладкост. Можете да използвате част от сока на консервата праскови (ако работите с консерва) или друг плодов сок, за да може да се разбие пюрето. Около 100 мл се очаква да ви стигнат.
2. Докато картофите се варят, разделете жълтъците от белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Ще се разбият по-добре, ако са на стайна температура.
3. Прасковите почистете от костилките и кожичката, ако работите с пресни. След това пюрирайте и тях заедно със захарта.
4. Добавете при картофеното пюре прасковеното, жълтъците от яйцата, битите белтъци и индийското орехче. Смесете до хомогенност като работите нежно с шпатула, за да не спихнат белтъците.
5. Намазнете 6-8 формички за брюле с масло и разпределете сместа в тях, като ги пълните на 2/3.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ