Регистрация

Суфле от сладки картофи с праскови

Суфле от сладки картофи с праскови
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1417

Суфле с плодове и батати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 сладки картофа
  • 4 яйца
  • 120 г захар
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 180 г консерва праскови или 2 пресни праскови
  • масло за намазняване на формичките

Начин на приготвяне:

1. Сварете сладките картофи, обелете ги и ги пюрирайте до гладкост. Можете да използвате част от сока на консервата праскови (ако работите с консерва) или друг плодов сок, за да може да се разбие пюрето. Около 100 мл се очаква да ви стигнат.

2. Докато картофите се варят, разделете жълтъците от белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Ще се разбият по-добре, ако са на стайна температура.

3. Прасковите почистете от костилките и кожичката, ако работите с пресни. След това пюрирайте и тях заедно със захарта.

4. Добавете при картофеното пюре прасковеното, жълтъците от яйцата, битите белтъци и индийското орехче. Смесете до хомогенност като работите нежно с шпатула, за да не спихнат белтъците.

5. Намазнете 6-8 формички за брюле с масло и разпределете сместа в тях, като ги пълните на 2/3.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта