Регистрация

Мляко с ориз - оризов пудинг

Мляко с ориз - оризов пудинг
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4698

Познатият ни ориз с мляко и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. кондензирано мляко
  • 1/2 ч.ч. вода      
  • 1/3 ч.ч. (70 г) суров къс или дълъг бял ориз
  • 1/8 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 1/4 ч.ч. (50 г) тъмно-кафява захар
  • 1 ч.л. чист ванилов екстракт
  • 1/4 ч.л. канела на прах
  • шепа лиций

Начин на приготвяне:

1. В средна тенджера с тежко дъно сложете млякото, водата, ориза, лиция и солта. Оставете да заври на висока температура. След това намалете котлона, така че ястието да къкри докато оризът не омекне за около 20 минути. Бъркайте често, за да не загори оризът за дъното на тигана.

2. В малка купа разбийте яйцето с кафявата захар до хомогенност. Добавете половин чаша от оризовата смес, сипвайте по една супена лъжица, като всъщото време разбивайте, за да се смеси свичко.

3. Сега върнете яйчената смес обратно в тенджерата с ориза и млякото и бъркайте на ниска температура десетина минути докато се сгъсти. Внимавайте на сместа да не заври. Добавете ванилията и разбъркайте. Махнете тенджерата от котлона и добавете канелата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта