Регистрация

Млечна пилешка каша с грах и моркови

Млечна пилешка каша с грах и моркови
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1177

Пилешка яхния с млечен сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 700 г пилешко филе
  • 80 г масло
  • 1 глава лук
  • 3 моркова
  • 70 г брашно
  • 200 мл мляко
  • 400 мл пилешки бульон
  • 250 г грах (замразена или консервирана)
  • черен пипер на вкус
  • магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на малки хапчици. Сгорещете олиото в тенджера и запържете месото докато побелее от всички страни. Прехвърлете в купа.

2. В същата тенджера сложете маслото и щом се разтопи задушете в него наситнения лук за 2 минути. След това добавете нарязаните на малки кубчета моркови, а след 2 минути готвене - и брашното. Разбъркайте добре.

3. Налейте половината мляко, разбъркайте, после половината бульон. Не трябва да остават валци от брашното. След това досипете млякото и след поредното бъркане - и бульона.

4. Оставете да покъкри докато сосът леко се сгъсти. Тогава върнете пилешкото месо в ястието, гответе до завиране и след това добавете и грахта. (Ако използват консерва, оставете пилето да поври 3-4 минути.). Щом и грахта е омекнала, остава да овкусите с черен пипер и сол при нужда.

5. Сервирайте ястието с поръска от магданоз по желание.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта