Регистрация

Мезенце с гъби и калмари

Мезенце с гъби и калмари
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1150

Предястие с варени калмари и гъби в майонезено-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 туби от калмари (около 200-250 грама общо)
  • 150 г варени гъби от буркан или консерва
  • 1 неголяма глава лук
  • 1-2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 2-3 с.л. майонеза
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Сварете почистените туби от калмари за около 4 минути в подсолена вряща вода. След това извадете, охладете и нарежете на лентички. Пресипете в купа.

2. Лука наситнете и запържете в сгорещената растителна мазнина докато започне да покафенява. Пресипете при калмаите.

3. Гъбите отцедете от соса на буркана или консервата и разрежете на половини или четвъртини, в зависимост от големината. Добавете в ястието.

4. Пресирайте или намачкаъйте чесъна в мезето.

5. Овкусете със сол и пипер, добавете майонезата и разбъркайте много добре.

6. Дръжте в хладилник до момента на поднасяне и преди сервиране украсете с листенца магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта