Регистрация

Медена свинска плешка

Медена свинска плешка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1340

Свинска плешка на фурна със сос от мед и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 свинска плешка около 1-1,2 кг
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. мед
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Месото обтрийте хубаво със сол и пипер. Оставете цяло парче или разрежете на 2 по-малки парчета.

2. Загрейте фурната на 230 градуса и пуснете месото в нея за 15 минути.

3. През това време смесете олиото, оцета, меда и добавете още сол и пипер.

4. Намалете фурната на 180 градуса. Намажете месото с част от сместа и оставете да се готви още 12 минути. След това пак намажете.

5. Действайте така докато не прецените, че мръвката е готова или е изкарала поне час във фурната.

6. Извадете готовото свинско и оставете да си почине. През това време прецедете соса от дъното на тавата и докато е още топъл, добавете в него 30 г масло от хладилника. Разбъркайте докато се разтвори. Тази техника се нарича "монтиране" на сос.

7. Поднесете свинското нарязано на слайсове и соса с лъжичка в сосиера. Така всеки ще си покапе колкото му е вкусно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта