Регистрация

Свинска плешка със салса верде

Свинска плешка със салса верде
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3914

Сочно свинско с лук и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свинска плешка с кост
  • 1 бутилка сос салса верде 
  • 1 средно голяма глава лук, едро нарязана
  • 3 ч. ч. пилешки бульон
  • 2 ч. л. смлян кимион и семена от кориандър
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 1/2 ч. ч. нарязан пресен магданоз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Отстранете излишната мазнина от плешката. Загрейте 1 с. л. зехтин в гювеч/тенджера под налягане. Сложте свинското месо в сгорещеното олио и запържете от всяка страна до златисто. Прибавете лука и оставете да се посготви малко. Прибавете салсата, кимиона и кориандъра, ригана и бульона. Кипнете, намалете котлона и покрийте с капак. Оставете на котлона да къкри докато месото стане много крехко и започне да се отделя лесно от кокала – около 4 часа.

2. Когато месото е готово, извадете го от съда и го прехвърлте в тавичка.

3. Загрейте фурната на 190 С и запечете месото за 30 минути до тъмно-златисто.

4. Когато постигнете желания цвят, прехвърлете месото върху скара за още 3 минути, за да добие апетитен вид от външната страна.

5. Докато месото се пече, отстранете излишната мазнина от соса салса верде и когато месото се е запекло върху скарата, накъсайте го на парчета с помощта на две вилици и го прехвърлете в соса.

6. Овкусете със сол на вкус, гарнирайте с нарязан магданоз и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта