Регистрация

Меден свински бут с ананас и портокал

Меден свински бут с ананас и портокал
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1225

Печен свински бут с мед и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цял свински бут (малък - около 2-3 кг)
  • 2 пакетчета карамфил (цели клонки - не смлян)
  • 1-2 консерви ананас на кръгчета в сос
  • 100 г мед
  • 2 портокала
  • сол и пипер
  • 4 с.л. соев сос
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Почистете бута и го обтрийте със сол и пипер.

2. Правете дупки в него и прибирайте в тях по клонка карамфилче.

3. Смесете сока на двата портокала, соса от консервата на ананаса и меда. Добавете соевия сос и подгрейте в касерола на слаб огън докато кипне и се сгъсти.

4. Намажете бута с получения сос, поставете в тава, увийте с алуминиево фолио и печете на 170 градуса за 2 часа.

5. Разгърнете фолиото, намажете с остатъка от соса и запечете за 20-30 минути докато хване коричка.

6. Соковете, събрали се на дъното на тавата, разредете с малко вода, остържете и пресипете през цедка в касерола. Кипнете и махнете от огъня. Добавете студеното масло и разбъркайте.

7. Сервирайте месото с парчета ананас от консервата и соса с маслото.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта