Мега сандвич с колбас и кашкавал
Сандвич от цял хляб с масло, салам, кашкавал и чубрица.
С тази рецепта може да се импровизира така, че да почистите хладилника от застояли продукти. Става много вкусно, а и е хитра идея за ястие със стар хляб. Така че ако се притеснявате, че насъщния може да мухляса, направете си този страхотен топъл сандвич, който става с хрупкава маслена коричка и страхотна мека и ароматна сърцевина.
Необходими продукти:
- 1 цял ненарязан хляб (може да използвате и останала половинка хляб, но ако е фабрично нарязан на филийки, няма да стане)
- 100-120 грама масло
- колбас по избор
- кашкавал
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. Вземете си голям лист алуминиево фолио, разстелете го на плота и върху него разрежете хляба през средата по дължина, като оставите единия дълъг край неразрязан. Идеята е да го разтворите като пеперуда със средичката нагоре, а кората да остане отдолу. Има си причина.
2. Направете напречни разрези в срединката на хляба и във всеки от тях сложете по парче масло, кашкавал и колбас. При печене маслото ще се разтопи, ще намокри леко сърцевината така, че да стане пръхкава и мека и ще се стече върху коричката, правяйки я хрупкава и със силен маслен аромат. Неустоимо вкусно става. Кашкавалът пък се разтича и апетитните му влакънца се съединяват с хляба.
3. Поръсете с чубрица, а по желание можете да сложите и други подправки като лют пипер на люспи, къри или кимион – помислете какво ще ви хареса най-много.
4. Увийте във фолиото без да захлупвате хляба. Ако парчето фолио е прекалено малко, че да го загърне хубаво от всички страни, разчупете през свързващата двете половини дължина. Така ще разделите пеперудата, но поне ще завиете хубаво сандвича.
5. Поставете в тавичка като внимавате средичката да си остане отгоре, а кората – отдолу. Печете за 15 минути на 180 градуса. Сервирайте по желание с прясна салата или си вземете сандвича както е увит за работа или пикник. Помнете, че щом изстине, вече не е така апетитен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ