Запечено хлебче с изостанало месо от предишно готвене
Сандвичи в питка с месо, зеленчуци и хрупкави трохи.
Този тип сандвич е идеален да сготвите втора вечеря от изостанало месо от предишно хапване. Дали празничното агнешко, голяма порция телешки стекове, пилешки гърди от печено пиле или пък свинско - можете да използвате всичко, стига само да съчетаете добре подправките.
Необходими продукти:
- 4 питки
- 2 чушки
- 2-4 люти чушлета по желание
- 500 г сготвено предварително месо (печено)
- майонеза или кетчуп (доматен сос)
- 1 малък буркан мариновани гъби
- 80 г масло
- 2 с.л. олио
- 100 г кашкавал по желание
- чубрица, мащерка, розмарин, кимион, босилек - едно от тях по избор
- 1 домат
Начин на приготвяне:
1. Отрежете капачетата на питките и издълбайте сърцевината. Накъсайте на едри трохи капачетата и сърцевината. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио и 20 г масло и запържете половината трохи в мазнината докато се превърнат в кафеникави мини крутончета. След това повторете упражението с още 1 с.л. олио, 20 г масло и останалите трохи. Овкусете ги по време на готвенето с подправка по избор.
2. Намажете питките с останалото масло отвътре и външно. След това разпределете трохите в тях.
3. Месото накъсайте на парчета или влакна. Смесете с майонеза или доматен сос и сложете подправка по избор. Можете да добавите и намачкан чесън. Разбъркайте.
4. Чушките и гъбите нарежете на лентички и добавете към мръвките. Разбъркайте и напълнете питките с месото.
5. Поставете всяка питка в тава - четирите заедно в една тава. Отгоре сложете за капаче по шайба от домата и по половинка или цяла люта чушчица. Подредете резени кашкавал по бордовете на питката и по желание сложете рендосан кашкавал за финал върху капачетата.
6. Пeчете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути като кората на питката ще покаже кога ястието е готово. При поднсяне сервирайте с още доматен или майонезен сос - изберете същия, който сте използвали в ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ